2014. január 16., csütörtök

Macska-egér játék


Tue, 22 Jun 2010 10:55:49 +0100




Két cica jól összebarátkozott a nagy közös valóságban. Egyikük profi vadásszá lett az évek során, a másik sokáig csak árnyék volt egy nagy egyéniség mögött de mára megkeményítette a szívét felszívta magát, hatalmas élvezettel, és nem kevesebb várakozással vetette magát az ÉLETBE.
Mindent megvitattak mindent együtt követtek el amit két cicó csak elkövethet. Együtt vadásztak, együtt csavarogtak portáról portára, s együtt cserkészték be áldozataikat mielőtt lecsaptak volna rájuk.
Így történhetett, hogy egyszer szembetalálták magukat egy kis szürkével, aki talán mert bátorra gyúrta magát valamelyik udvarban, nem futott el előlük azonnal. Lehet, hogy nem is a bátorság motiválta, csak együgyűsége tette, de mire észbekapott ott gubbasztott a két vérszomjas vadász között. Reszketett a félelemtől. Arról már lekésett, hogy halottnak tetesse magát arra meg sem bátorsága sem lehetősége nem volt, hogy elszaladjon valamelyik biztonságot kínáló lyuk felé. Így hát csak remegett, és várta a sorsát.
De a két imposztor talán ösztöneiktől hajtva, nem ölte meg azonnal. Játszani kezdtek vele. Lassan-lassan körbejárták néha egészen elfordultak tőle de amikor a kisegér mozdult volna valamerre mindig ott tornyosult előtte legalább az egyik.
Szinte mosolyogtak rá. Bajuszukkal cirógatták mancsukkal lökdösték a szegény párát, aki egy idő után már annyira megnyugodott, hogy nemhogy nem menekült volna de lassan elkezdte magát ő is macskának érezni, s akként is viselkedett.
Ö is beállt hát a táncba. Először csak félénken, majd egyre bátrabban járkált velük körbe-karikába egy akkor már nemlétező zsákmány helye körül. Kihúzta magát. Egészen megnőtt gyarapodó önbizalma hatására. Már éppen ott tartott, hogy nyávogni is megtanul, s akkor majd ő is felcsap nagy vadásznak, és együtt járnak majd ők hárman a nagy vadászmezőn új áldozatok után kutatva, amikor hirtelen...
Az egyik vadász egy akkora maflást nyomott be neki behúzott karommal, hogy azonnal visszanyerte identitását szegény pára. Mielőtt felocsúdhatott volna jött a második majd a harmadik pofon. Szeme előtt lefutott élete filmje a nagy csillagos háttér előtt. Látta magát megszületni, magtárakat kirabolni csapatostul majd eltévedni a házak között. Látta magát macska gúnyában megsemmisülni, s látta a többi egér elítélő, vagy eggyüttérző pillantását...
Filmszakadás...
A két cica éhségét csillapítva még véres bajusszal szájszélnyalogatva sétált el a tetthelyről. Egy épülő ház pincéjében húzták meg magukat. Összegömbölyödve alusszák az igazak álmát mint akik jól végezték dolgukat. Álmukban meg-megrándulnak, lábuk apró futó mozdulatot tesz...
Ki tudja! Talán ők már látják következő áldozatukat?
Egy mindenesetre biztos:
Egyetlen nyavalyás egér sem lehet tőlük biztonságban!
cin cin cin!

Nincsenek megjegyzések: