2017. június 9., péntek

Mobil konyha, avagy a készülő lángosos









Mégy rengeteg apró dolog hiányzik. Pl padló, és falburkolat... De majd! :-)



Már egy éve kellett volna elkészülnie ennek a projektnek, de csak most kezd alakulni. Ezer okom is van, hogy miért tartott ez ilyen sokáig, de csak egyet említek: Lustaság.
Most azonban élvezem, hogy ezalatt az egy esztendő alatt lassanként szinte mindent összehordtam hozzá. Anyag, szerszám, elképzelés, és minden van. Így aztán könnyű dolgozni!
Régen (otthon magyarba') ha bármibe belekezdtem, először a szerszámokat kellett vagy javítanom, vagy elkészítenem ha haladni akartam. Egyik foltozás hozta a másikat, mert ugye kellett olyan is amivel a javítgatást elkezdhettem volna. Na ezt nem is fejtem ki jobban, mert borsódzik a hátam ha rá gondolok. Lényeg, hogy csak nagyon ritkán tudtam bármit is befejezni. Lányaim mondogatták is, hogy olyan "szalmaláng" módon élek. Hát ja! Annyiból, ott csak úgy voltam képes.
Na nem mint ha most milliárdos lennék. (az egy másik hasonnevű) Viszont itt a körülmények olyanok, hogy még a kevésből is könnyebb.
Szóval most az van, hogy egy használt (retro) német lakókocsit alakítok át utazó konyhává. Terveim szerint ezzel kirándulni, nyaralni, dolgozni egyaránt lehet majd. A kocsi egyharmada lakórész marad, ahol két személy kényelmesen elfér. Ha szükséges, persze lesznek pótágyak is trükkös módon. Szóval a használt "caravan"-ba beépítek egy szintén használt konyhabútort, lesznek benne tűzhelyek, mikró, olajsütők, hűtő, és fagyasztó, mosogató, kézmosó, grillsütő, lábosok, fazekak, és még sok-sok minden ami egy konyhában kell, hogy legyen. Van benne gázfűtés, most készül az elektromosság, és általában minden szabad percemre jut valami tennivaló. A lakórészben egy ülőgarnitúra van négy személyre ami ággyá alakítható praktikusan pár mozdulattal.
Ja! És van benne rengeteg mocsok. Mert magam után ugyan minden nap kisöprök, de ennyi. Csutakra, sikamikára, csilivilire még nem futotta. Majd, ha minden a helyén lesz, és működik. Majd akkor. Tehát most még nem is szívesen teszem fel a netre a képeket amik munkafázisonként készültek. Talán egyet majd, de az még egyáltalán nem lesz jellemző a majdani csodamobilkonyhára!
Na mára ennyi. Folyt köv.