2014. december 30., kedd

Tojásdobálók

Mostanában a környékünkön is megjelentek a tojásdobálók. Így hívja őket a rendőrség jobb híján, hiszen a személyük egyenlőre találgatás tárgya.
Módszer:
Az autó halad célja felé, vezetője mit sem sejtve adja át magát az álmosító monotóniának. A motor halkan zümmög, a táj pedig mint egy film jön szembe vele. Semmi szokatlan. Illetve csak az a másik autó amelyik már harmadszor előzi meg, majd marad el mögötte kicsit. Most is éppen előz. És ebben a pillanatban a szélvédőn szétcsattan egy tojás. Szinte teljesen eltakarja a kilátást! Ablaktörlő surran, bár ne tette volna, mert ettől válik átláthatatlanná a kép egészen. Fék. A megállás pillanatában egy másik autó ütközik a kocsiba hátulról. Vezető kiszáll megnézni mi történt. Már éppen szabadkozna, hogy azért kellett ilyen hirtelen megállnia mert... amikor a hátsó autóból kiugrik három férfi, egyikük egy késsel hadonászva ordítozik az orra előtt, a másik kettő pedig a kocsi ajtajait feltépve egy pillanat alatt kipakol belőle mindent. Táskákat, kamerát, gps-t stb. majd visszaszállnak a saját autójukba, és mint akik jól végezték dolgukat, elhajtanak... Mitagadás, jól végezték. Nem maradt utánuk semmi a szélvédőn folydogáló masszán kívül. És a döbbenet. A sofőr egy darabig csak áll, nem is érti talán, hogy mi történt, majd amikor összeáll a kép, akkor kezdi megtisztítani a kocsit, megnyugtatni a feleségét, (akit annyira sokkolt a dolog, hogy kórházba került később) és elindult feljelentést tenni a legközelebbi rendőrségen.
A rendőrök hümmögve veszik fel a jegyzőkönyvet. Nem először találkoztak most ilyen esettel. Csak annyit tehetnek, hogy megindítják a nyomozást "ismeretlen tettes ellen", és tanácsokat adnak arra az esetre, hogy mi a teendő ilyen esetben: "Ha tojást dobnak a szélvédőnkre, soha ne indítsuk el az ablaktörlőt! Keressünk egy kis tiszta kilátást, és ne álljunk meg a következő benzinkútig, vagy rendőrségig!)
Amikor elmeséltem az esetet Olaszországban élő barátomnak, csak így reagált: " Oda is elért ez a módszer? Nálunk már évek óta ad ki közleményeket a rendőrség, hogy mit tegyünk ha..."
Tanulság:
Az ördög nem alszik! Tehát. Ha szembe jön velünk, vagy éppen megelőz valaki kialvatlan álmos szemekkel, tojással a kezében, akkor az valamilyen ördögi aljasságra készül, tehát azonnal tegyük ártalmatlanná. Pl. dobjunk rá egy bombát, szamurájkarddal vágjuk le a fejét, vagy csak egyszerűen kiáltsuk oda neki: "De barátom! Ez már csacsiság!" Ezen aztán úgy szétröhögi magát, hogy azalatt lesz alkalmunk elinalni...
Na kb. így...

Megmacskásodtam
Az ölembe bújik, dorombolni kezd
orrát arcomhoz nyomja
Ez a szeretet - gondolom
 s hallom, korog a gyomra.
A cica csak éhes ,
nekem túl nagy az ágy,
közelebb hozott minket 
egymáshoz a vágy.