2014. március 14., péntek

Lime - limes... Ha valaki beleharap...

Egy blogot olvasgatva ötlött fel bennem, hogy olyan nehéz néha a tájékozódás. Mindenféle értelemben. Így aztán ha valaki egy idegen blogra téved, eleinte nehezen tudja kihámozni, hogy hová is keveredett. Ennek megkönnyítésére talán nem ártana létrehozni valami egységes jelrendszert, hogy a betévedő azonnal láthassa, érdemes- e itt keresgélnie, vagy csupán üres időtöltés. Mint a Tesco parkolójában, ahogy azt rendszeresítették az olvasni nem tudó, agyilag, és tájékozódásilag zokni vásárlók kedvéért. Gyümölcs minden parkolórész jelzésére.
Nos ha egy ilyen jelrendszert bevezetnének, és a lime-t választanám a blogom zászlajának. Mert olyan savanya, mert olyan vitaminos, mert olyan kellemes ízt tud adni sok egyébként jellegtelen ételnek-italnak. Csak a színével vagyok kicsit bajban. Mert a zöld színt már oly sokan lejáratták a félművelt, de egészen annak látszani akaró önjelölt "természetfelelősök".
Mindegy! Tetszik, mert ha valaki (tévesen) többesszámba helyezi, akkor is egy értelmes kifejezést talál, ami mondjuk a matematikában a határvonalat jelenti, ... Azonkívül a kártevők is nehezen támadhatják csak. Jó az "önvédelmi rendszere". (Most, e sorok írása közben is állandóan kongatja a vészharangot a vírusirtó programom, de egyben ki is zárja a kis ganét...)
Szóval ha valaki beleharap, annak összefut a nyála így vagy úgy, de mindenképpen nehezen felejthető élményben lesz része.