2016. szeptember 7., szerda

a mai Ige

Hány...

önzés, hazudozás, önfényezés, kommunikáció, cini-cini-cinizmus.

...nom kell!

Az élet olyan mint a tyúklétra. Szép..

Sok kellemes meglepetés ért már az elmúlt pár évem során, de a ma hajnali visz mindent. Az, hogy az úton jól elbeszélgettem valakivel, az egy dolog. Méghozzá nagyon jó dolog volt, De az, hogy az illető (nevezzük egyszerűen Lacinak) ezután még hazáig is hozott saját autóján, az fantasztikus! Megérkeztünk, nyomkodott valamit a telefonján, erre odagurult egy kocsi benne a nagyon szimpatikus családjával, ő beült a volán mögé én helyet kaptam az anyósoson, és egész úton úgy éreztem, hogy valami különleges dolog torténik éppen velem. Hihetetlen! Az emberfia jó sok idő után hazatér arra számitva, hogy itt az emberek mogorvák, elutasitóak, (halkan jegyzem meg csak, hogy amikor beült a gépen a szomszéd ülésbe, még ő is ilyen volt :-) ) aztán amikor ott lent az utcán megérkezés után még hosszú percekig próbáltuk egymás elérhetőségeit rögziteni, akkor értettem meg, hogy ez a kis ország miért tud talpon maradni annyi megpróbáltatás ellenére is! A család itthon, Laci Irben húzzák az igát. Két helyen de együtt. Mert mint Apa mondta, ez a család lényege.
Szóval kedves Laci! Amikor bezuhantál abba a székbe ott mellettem a gépen, kényelmesen elhelyezkedtél, arcodon megjelent az a tekintet, hogy "namosténakkorittjólbealszom, és nemérdekelsenki akétkönyöklőt nemadom!" Eszembe jutott a mogorva eladó esete. Szegény csak állt a pult mögött, senkire sem nézett. A vevőre sem, nehogy kommunikálnia kelljen vele. Amikor az első vevő mosolyogva érdeklődött, ő máig sem tudja miért de kilépett szerepéből, és azt vette észre egy idő után, hogy mindenki mosolyog rá. (vissza)
Bár a hasonlat talán sántit kicsit, mert ő nem vitte haza a saját kocsiján a vásárlóit.
Mégegyszer köszönöm a szép hajnalt! Sosem felejtem el ahogyan a székedbe süllyedve nevettél, vihorásztál, és olyan felszabadult lettél mint aki egy hét alvás után megtudja, hogy nyert valamit a lottón, és a szomszéd nem is olyan baromarcú, az élet szép, a madarak csicseregnek, a Nap süt ezerrel, gyerekek kacarásznak a játszótereken stb. stb. stb!
Még találkozunk. (Ezt nyugodtan vedd fenyegetésnek !)

Mosolygósjelek helye van itt.