2014. február 8., szombat

Mákom van

Bizony! Nem is olyan régen kommenteltem szomorúan egy bejegyzés alatt, hogy "Mákod van, hogy van mákod!" És másnap (teljesen véletlenül) kaptam ajándékba egy kiló MÁKOT! Tehát igazolódott a szleng, szerencsés vagyok. Már megint. Vagy még mindig? Nem is tudom. A lényeg, hogy azóta már főztem a "kölköknek" mákostésztát, meg sütöttem egy kis bögrés-mákost is. Felavattam a turmixgépemet is. Tökéletesen darálja a mákot. Szárazon, cukorral vegyesen. Jobb mint amikor kávédarálóval kínlódtam. Szóval mák. Kínai, BIO! Nem kínai kel, kínai mák. Kell.

Amikor a családfa kutat ás

Családfakutatás
Ezt a szót olvastam egy erre a célra létrehozott szájton különírva.  Pedig az azt jelenti, hogy egy családfa éppen kutat ás... Na mindegy.
 Sokszor gondolkoztam én is, hogy ezzel kellene foglalkozni, mert az emberek többsége komoly pénzt hajlandó áldozni erre. Na persze csak akkor, ha arra büszke lehet valamiért. Márpedig mindenki el tudja készíttetni azt a családfát ami az ő büszkeségét táplálhatja. Egy komoly számítás szerint ugyanis egy tízmilliós lélekszámú közösségben ugyanis a 12.-ik generáció után (és ez csak párszáz év) már elméletileg csak négy olyan (!) tag lehet aki nem rokona a másiknak. De az emberi természet bujaságát tekintve, ennél már sokkal korábban rokonosodunk...
Tehát kérésre gyakorlatilag bárkinek el lehet készíteni olyan "valódi" családfát melynek valamelyik ágán olyan "madár" csücsül, mint mondjuk Széchenyi gróf, vagy Kossuth Lajos. És sajnos sok olyan ember is akad, aki egy egyszerű kutyabőr bizonyossá tételéért minden pénzt megadni képes.
Nos az ilyen weboldalak az ő kedvükre, (és működtetőjének hasznára) vannak kitalálva.
De én ebből már nem kérek...