2020. március 7., szombat

Ki korpa közé keveredik...

Karcsi barátom szokta volt mondogatni, hogy:
"Barátom barátja, aki csak addig volt a barátom amíg részegek voltunk"
De ő ezt "csak úgy" mondta mindig. Valószínűleg azért, hogy ne legyen olyan nagy csönd. Vagy azért, hogy ő is megossza véleményét a társasággal, főleg amikor egydül volt. Hogy kire gondolt közben, azt sosem lehetett tudni, mert olyankor csak egy merengő pillantást eresztett meg az istálló mennyezete felé, majd egyet hümmögött, és folytatta tevékenységét a tehenekkel.
- Ez valami fejési dolog lehet - mondta egyszer a felesége mosolyogva. -
Nos ma nekem is fejhetnékem támadt amikor a barátság jutott eszembe. Na nem a Karcsi féle, mert az olyan igazi, olyan örök barátság. Annak nem tudott végetveni sem idő, sem távolság. Az bármelyik pillanatban ott folytatódik ahol, és amikor úgy hozza a sors. Mintha szünet sosem lett volna közben. Mintha krülményeink soha semmit nem változtak volna. Mintha semmi új dolog nem is történt volna az elmúlt évtizedek során.
Szóval a barátság.
Most itt azokra gondolok akik látszólag igazi barátsággal fogadták közeledésemet. Akik között sosem éreztem, hogy egy másik világból jöttem. Akikkel családban érezhettem magam. Akiket megszerettem. Akikre akkor is számíthattam amikor a sorsom nehezebbre fordult, s akik rám is számíthattak bármikor.
Aztán valószínűleg a kommunikáció (hiánya) a ludas, de egyszercsak azt vettem észre, hogy eltűntek. Se kérdés, se magyarázat.
"Ukmukfuk"
Igazán sajnálom!
Őket...
De az igazi Barátaim maradtak. Sőt szaporodnak ismét. Pedig velük sosem kellett innom.