2015. december 11., péntek

Reklám

EZ egy reklám a facebook oldalamra földobott ölelgetéshez.
Kattints ide ha érdekel!
Köszi!

Na akkor áthozom:


Ölelés
Ölel. És? - gondolhatná bárki egy kis szójátékkal élve. Pedig az ölelés egy olyan létfontosságú dolog ami nélkül felbomlanának a kapcsolatok, közösségek, és végső soron a társadalom maga is. 
Ezt mindenki értse úgy ahogyan kedve lehetősége, akarata engedi! 
Az ölelés mozdulata már eleve ígéretet hordoz magában. Valami hamarosan bekövetkező jó ígéretét. Egy villanás, és a lelkünk várakozással, izgalommal vegyes ünnepbe öltözik, hiszen mindjárt jön a gyönyör!
Az érintés. Ez lehet ezerféle. Lehet erőteljes, óvatos, bizonytalan, ügyetlen, határozott, sokat sejtető, élvezkedő, feloldódó stb. stb. Nagyon fontos az ölelés időtartama, rendszeressége, hiánya, célja stb:
Sokan tagadják fontosságát, sokan nem elég bátrak hozzá, sokan nem is ismerik az ezzel járó érzést. Pedig egyszerű. Ölelés nélkül nincs boldogság.

Az ölelés lélektana ennyi: Kell!

Az ölelés biológiája szintén egyszerű: Egy oxitocin nevű hormon termelődik hatására. Ez a létfontosságú hormon a felelős születésünk pillanatától halálunkig szinte minden fontos dologért. Az anya-gyerek kapcsolatért, a szerelem vonzalmáért, a társas együttlét öröméért, és még rengeteg "apróságért".
Hamarosan nyakunkon a karácsony. A rengeteg "piszlicsáré" ajándék megvásárlása után ne felejtsetek el ÖLELNI is! Az ölelés felerősíti az ajándékozással együtt járó örömöket. 

Az ölelésnek van még egy fontos tulajdonsága. Mivel nehéz úgy ölelni, hogy közben mi is ne adnánk, hozzásegít az adakozás örömének megértéséhez. Csodálatos!
Pedig "ingyé van"!

8 megjegyzés:

chanson írta...

De ezt így csak az ismerőseid olvashatják. :-)

Katici írta...

Érdekel,rákattintottam, de azt írja: "sajnos ez a tartalom nem érhető el".
Valószínűleg csak az fb ismerőseid láthatják.

Katici írta...

Ez jó! ...és igaz :)
Én nem voltam korábban ölelgetős, sőt. Az utóbbi 5-6 évben jöttem rá arra, hogy a szavak helyett is kiváló. Amit nem tudunk elmondani szavakkal, elmondhatjuk egy öleléssel.

Chanson, látod ezt? Egyszerre voltunk itt:)...és még egyet is gondoltunk :)

Vénember írta...

Van egy barátnőm. Olyan igazi aki minden érdek nélkül szeret. Mint barátot. Ő néha megjelenik nálam, és megölel. Csak állunk ott egy nagy ölelésbe fonódva néha percekig. Aztán megbeszéljük az "izét", eszünk valamit, vagy egy kávé, egy tea... és megy mindenki a dolgára. Ezt egyszer megirigyelte egy haverom, és jól megölelte ő is, majd felkiáltott:
- Hát ezért szereted te annyira az ölelését! Púpos lett a hátam!
Szóval vannak az ölelésnek egyéb vonzatai is, de én szégyellem, de csak akkor vettem észre, hogy:
- Jé! Valóban!
:-)

Katici írta...

:))

Margit Halpern írta...

Küldök egy linket, az ölelésről eddig ez tetszett leginkább, érdemes gyakran olvasgatni, sokakkal megosztottam már.
http://www.orbigabi.blogspot.co.uk/search?updated-min=2015-02-01T00:00:00Z&updated-max=2015-03-01T00:00:00Z&max-results=6

Vénember írta...

:-) :-) :-) Köszönöm! :-) :-) :-)

chanson írta...

Na, így már mindenki számára érthető minden! Szupcsi... :-)))