2014. május 8., csütörtök

Tavaszi zűr

Zűrös egy időszak ez a tavasz. Úgy látom, a blogvilág is megzsundult. Egyre-másra akadnak ki a bloggerek. Talán az időjárás hozza ki belőletek, az, hogy a télből nyárba fordulunk, aztán kicsit vissza az őszbe, és egyáltalán minden felborult amit eddig rendnek lehetett nevezni. Nem tudom. De kezdek aggódni értetek! Vigyázzatok magatokra jobban! Ne hagyjátok, hogy betegség, politika, életkor, embertársak stb. kiborítsanak Benneteket! Ha úgy érzitek, nagy a baj, csak húzzatok egy széket a tükör elé, üljetek le kényelmesen, és nézzétek meg azt a szerencsétlent ott a túloldalon! Hogy be van esve a háta! Milyen karikásak a szemei! Milyen sárga a bőre! És milyen egyedül van...
Aztán, ha jól megfigyeltétek, húzzátok ki magatokat! Mosolyogjatok egy széleset! Menjetek ki a tiszta levegőre, nap barnítsa bőrötöket! Menjetek emberek közé!
Azt a széket pedig toljátok vissza az étkezőasztal mellé. Ne legyen többé szükségetek rá máshol!
A tavasz előbb utóbb valóban nyárba fordul. Emléketek sem marad a mostani zűrről.

7 megjegyzés:

Katalin írta...

ámen:))

mojdi írta...

MI van öreg, mi a helyzet az ír pubokkal?
Most merre vagy? Mátra? Étolajos gázoloaj?

MI

Vénember írta...

Öreg az országú! Meg aki nyugdíjba vonul. Szóval... :-)
Az ír pubokban némán merengő magyarok hörpölik a fekete sört, vagy egy jó ír kávét, miközben egy szebb világ eljövetelére várnak remegő szívvel. De mint tudjuk, ez egy hosszú várakozás lesz, ha csak valahogy ki nem fordítja valaki a mostanit, és a Parlamentre ki nem szögez egy táblát:
"Budapesti Állatkert Kihelyezett Ideggyógyászati Tagozata"
Mátra? Na az a szívem csücske. És itt dobog valahol a mellkasomban.
Étolaj? Hát bizony arra mostanában valahogy nincsen szükségem amióta biztos a megélhetésem, mert a kormány ésszerű döntései biztonságossá tették azt.

Egyébként:
orbigabi@gmail.com... QSY!

Vénember írta...

t

alterego írta...

Ha ez ilyen egyszerű volna :-(

Vénember írta...

Személyes tapasztalataim alapján mondom, egyszerű. Csak fejben kell átírni a képletet. Általában úgy hisszük, hogy előbb a körülményeinken kell változtatnunk, s akkor megszűnik a depi. Én állítom, hogy előbb meg kell gyógyulni (van rá mód!) és ettől megváltoznak a körülmények.

pipulka írta...

Tényleg megzsundult a blogvilág? Én nem észleltem ilyet, bár lehet más blogokat látogatunk. :-)
Mellesleg a széket hiába húznám a tükör elé, mivel abban csak állva látom magam. Copfot csak a királynéknak fonnak ülve. :-D Ennyi elég is egy napra a tükörből. Friss levegőből, emberekből és mozgásból pedig nincs hiány. Sőt inkább heverészni vágyom. Szigorúan tükörmentes övezetben. :-D