2017. augusztus 14., hétfő

A rendszeres székletürítés"A rendszeres székletürítés nagyon fontos az egészség megőrzésének érdekében!"

Bizony mondom Néktek!
Fontos. Méghozzá minden értelemben. Mert sajnos sokan vannak akik csak "szarnak rá" s ezért felborul az emésztésük, ami mint tudjuk minden betegség melegágya.
Másrészt viszont érdemes megvizsgálni ezt a "szarok rá" technológiát amennyiben éppen a minket érintő macerákról (pl. politika, irigység, féltékenységből elkövetett aljas támadások, vagy csak saját jelentéktelenségünk bántanak) van szó. Mert ez is egy védekezési forma. Sokan hiszik, hogy ha nem vesznek tudomást dolgokról, akkor azok nincsenek is. Struccpolitika. Mert bizony, hogy vannak! Tehát ebben az értelemben az a bizonyos székletürítés nem éppen a testi-lelki egészségünk megőrzését támogatja felülről lefelé célzatosan.
Szóval Kedveseim! Igyekezzetek kialakítani a napi rendszeres székletürítési szokásaitokat! És ettől a hagyománytól ne hagyjátok eltéríteni magatokat!
Egészségetekre!

5 megjegyzés:

Margit Halpern írta...

Nagyon tetszik! Egy nagyon jó barátom régen volt mondását is eszembe idézte:
"A legtöbb nő majdnem mindig savanyú, mert nem fordít kellő figyelmet a székletürítésére és a szar felhúzódik az agyára."

Vénember írta...

A barátnak valószínűleg sokoldalú tapasztalatai voltak a női nemről. Inkább az igenekre kellett volna hajtania. :-)
Ez egyébként egy olyan téma amiről sokoldalas elmélkedést lehetne írni. De az az érzésem, hogy az eredetileg egészségügyi mondanivalóm igen hamar alulmaradna az egyéb gondolatok mellett. :-)

Margit Halpern írta...

A barát foglalkozása nőgyógyász volt, szenvedélye pedig - saját bevallása szerint - a nők, koruktól függetlenül. Szóval, megjegyzése telitalálat! 🙂

Vénember írta...

Nos a nőgyógyász az egyetlen szakma (meg talán a könyvelő) amit semmi pénzért nem vállalnék. Nekem az a meglátásom, hogy a legtöbb nőt addig lehet imádni amíg a ruháikat magukon tartják. Mivel én szeretém életem végéig imádni a nőket, tehát fontos a csomagolás...

Margit Halpern írta...

🙂🙂