2016. október 29., szombat

a mai Ige

Ha érteni akarod a Biblia szavát, tanulmányozd párezer évig, vagy próbálj meg úgy gondolkozni ahogy azok gondolkoztak akik lejegyezték neked, hogy ne kelljen gondolkoznod. Ha nem megy, marad a hit.

4 megjegyzés:

pipulka írta...

Szerintem a Bibliát eleve nem lehet ésszel megérteni. Ha valaki így próbálja, kár rá időt vesztegetnie. A Bibliát hittel kell olvasni, hisz azoknak íródott, akik hisznek. Ésszel megközelíteni badarság.

Vénember írta...


Vénember2016. november 4. 7:20
A hit pótolja a tudás hiányát. (Jó esetben.) Értelmünknek kb egy %-a a tudás. A többi a pótlék...Nem lehet a 99 %-ra kijelenteni , hogy nem fontos!
De ami a Bibliát illeti az az általunk ismert világ egyik első tankönyve. TUDÁSRA épült! Ezt a tudást csomagolta nagyon okos módon "népszerű-tudományos" köntösbe, hogy az egyszerű emberek (akiktől nem volt elvárható, hogy megértsék annak tartalmát, és célját) is annak tanitásai szerint éljenek. Az általam ismert legbölcsebb irás. Valamikor gyűjtöttem a változatait, és sokat tanulmányoztam azok tartalmát. Meglepő, hogy ha nem csupán hittel közelitek hozzá, mennyi mindenre ad magyarázatot, vagy hivja fel a figyelmet. Mindent összevetve aki (hittel vagy anélkül) de megfogadja tanitásait, azokat az egészséges (fizikai. és szellemi egyaránt) túlélésre vezeti rá. Ha valaki az átlagnál kicsivel nagyobb léptékben is át meri gondolni a világ forgását, az rádöbben, hogy a ciklikusan egymást váltó (vagy ismétlő) civilizációk megerősödését célozza.
Csak halkan emlitem meg, hogy az össze "világvallás" célja ugyanez! Ha jobban belemászunk, azt látjuk, hogy egy tőről fakad az összes. Tudományos elméletek vannak ennek az okaira is, de én itt tettem le a ceruzát, és megegyeztem magammal abban, hogy Istentől.
Remélem, okfejtésem érthető volt, mert nem szeretném ha okoskodásfejtésnek tetszene! :-)

pipulka írta...

Szerintem a hit nem a tudás hiányát pótolja.

Vénember írta...

Miért nem csodálkozom most ezen??? :-)