2016. augusztus 31., szerda

a mai Ige

Az igaz segitség mindig onnan jön ahonnan a legkevésbbé sem várod. A kiszámitható segitség ártalmas. Lustává tesz.

5 megjegyzés:

pipulka írta...

Nekem a kiszámítható segítség biztonságot ad.

Vénember írta...

Hamis biztonságérzetet, ami egyben lustává tesz.

pipulka írta...

Hát nem hiszem, hogy lustává tenne. Legalábbis úgy érzem épp marad számomra is elég megoldandó feladat. De jó érzés ha tudom, számíthatok valakire, akinek szólhatok, ha valami felülmúlja az én erőmet, tudásomat stb-met. Szóval nem értünk egyet.

Vénember írta...

Nem kell nekünk mindenben egyetértenünk. Ahogy te gondolod, úgy biztosan igazad van. Én olyan esetekre gondoltam mint pl. a kisgyerek is mindig akkor esik le az ágyról amikor anyja ott van mellette. Számit rá, hogy elkapják, és nem vigyáz annyira magára. Meg pl amikor egty anya szoknyája szélén megragad a harminc fölötti gyereke, csak mert tudja, hogy ha semmit sem dolgozik, akkor is lesz kaja, pia, fedél, tiszta ruha, sőt még luxuscikkek is. Egy idő után már el is várja. Szóval nem rólad beszéltem, hanem csak úgy általában volt agymenésem.Te meg aztán minden vagy csak nem egy átlagos valaki. A te eseted más. De ezt nem itt kellene kitárgyalni. :-)

pipulka írta...

Csak azért mondtam, mert nem lehet általánosítani. Van akit lustává tesz, van akinek biztonságot ad amellett, hogy igyekszik maga boldogulni.