2016. április 7., csütörtök

mókus a nyárson


vörös, fekete vagy tarkabarka
kicsi mókus bármilyen fajta
fűszerezve, csupaszra nyúzva
serpenyőben vagy nyársra húzva

tűz perzseli leég a farka,
bársony bőre eddig betakarta
most hogy sül és csöpög a zsírja
mind aki nézi enni akarja



4 megjegyzés:

  1. A mókus régtől fogva egy bevett, megszokott táplálék volt Európában. Rengeteg forrás említi. Ma is van Magyarországon "A Vidám Mókusvadászhoz" nevű vendéglátóipari egység. Én amióta megtudtam, hogy a szürke (amerikai eredetű) fajta kiszorítja élőhelyéről a nálunk őshonos vöröset, azóta rendszeresen fogyasztottam. Ráadásul kicsivel több a húsa is a miénknél. Isteni eledel! Ajánlom. (de jó tudni, hogy védett)

    VálaszTörlés
  2. nem is tudom...inkább meghagynám másnak...:)

    VálaszTörlés