2016. január 28., csütörtök

Akasztják a hóhért

Érdekes élmény, hogy a fülemben tartós tűk vannak bedöfködve.  Igaz nem először, de ismét meglepődtem, hogy ez a viselet mennyire nem okoz gondot a napi tevékenységeimben. Rendszeresen megfeledkezem róluk, azután amikor valamiért a fülemhez nyúlok, valami megbök. :-)
Rendes esetben tőlem kapják ezt a barátaim. Most a "hóhér akasztása" a szitu.
Valahol olyan ez mint amikor egy tanár osztályozza saját teljesítményét elfogultság nélkül, vagy amikor a forgalmi dugóban egy sebész vakbelet operál saját magán, aztán beáll a műtőbe dolgozni.
Van még néhány szakma amit érdemes ilyen aspektusból is megvizsgálni. Pl. az önmagát védő ügyvéd, a saját magát büntető rendőr, az öngyilkos hóhér, a fáradt kezű utcalány stb.
Ha jól meggondolom, nem is olyan furcsa.
De nem akarom jól meggondolni. Egy barátom kitapétázta a füleimet az én útmutatásom segítségével, és én most várom a hatást.

3 megjegyzés:

pipulka írta...

A magát támogató házi gondozó? :-D

Vénember írta...

Ez egy jó gondolat. Csak először azt kell bizonyítanod, hogy rászoruló vagy, azután meg az kell, hogy ne legyél az, így ha önmagadat támogatod házigondozásilag, annyi változik, hogy senki nem nyit rád ajtót, csak fizetnek érte neked. Nem sokat, de fizetnek. Aztán meg rájönnek, és a többszörösét kérik vissza... Magyarország Szeretlek! :-)

Vénember írta...

Nekem érdekes módon bejött a szuri. Most azt várom, hogy ez mennyire maradandó, de nem merem hirdetni, mert azt mondhatnák, hogy csak önreklám. Pedig ... :-)