2015. április 28., kedd

Madárdal se künn, se bent nem hallatik

A tegnapi nyarat felváltotta az ősz. Kezdem azt hinni, hogy az éghajlat készakarva foszt meg bennünket a kiszámíthatóság kellemes kényelmétől. Kimaradnak évszakok. Észak-Írországban dúl a tél, hó, havaseső, fagypont alatti reggelenkénti hőmérséklet. Magyarországon fagy ugyan nincsen, de jobb ha nem kiabálom el. Most is , amikor e sorokat írom, a szél hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy megfossza a házat a tetejétől. Ez már nem is erő, hanem tetőfeszítés. Ami mozoghat, az mozog, ami szabad, az száll. Recseg, ropog minden. Ahogy kell. De hát pont ezért nevezzük az áprilist bolondnak. Egyik nap nyár, másik nap nyárfadöntés.
Az egyetlen biztos pont ebben a kavarodásban a snooker világbajnokság. Bár Ronnie O'Sullivan két "frémes" rémes hátrányban vonult el pihenni. Csak jól pihenje ki magát! Mert mégsem hullhat a győzelem holmi "gyüttment" ölébe csak úgy! (ez legalább benti szórakozás)
Odakint közben még a madarak is hallgatnak...

2 megjegyzés:

pipulka írta...

Szerintem épp fordítva történt. Mi fosztottuk meg őt.

Vénember írta...

Ahhoz, hogy az éghajlatot megváltoztassa, az ember kevés. Csupán mi tartjuk magunkat ilyen sokra. A Föld éghajlatának változásában szerepünk kevesebb mint egy ezrelék! Csupán arra vagyunk képesek, hogy közvetlen környezetünket rongálhatjuk. Magunk "örömére".