2014. december 19., péntek

Karácsony a vízcsapból is

Egyre kevésbé szeretem a karácsonyi felhajtást. Azt mondják, ez a szeretet ünnepe. Persze! Meg a rátelepülő üzleté. Ráadásul ez tipikusan a giccs, és az ajándékozási kényszer ünnepe. Egyik sem a kedvencem. Miért kell nekem pont ezen a napon, ezen az EGY napon kinyilvánítani a szeretetemet? Ráadásul akármerre megyek, ott lihegnek a nyakamban az ilyenkor szokásos ingyenélők. Minden nagyobb üzletben elállják a kifelé menők útját a mikulássapkás kéregetők, akik egy "karaokigéppel" teszik hangsúlyosabbá igényeiket, és mindenkinek az orra alá dugják a kéregetés eszközeit, u.m. tányér, kiskosár, dobozka, nyitott tenyér stb. De legalább ne kornyikálnának! Rettenetes! Mindenhol ez a baromság! Karácsonyi énekek szólnak a rádióban, a benzinkúton, az áruházakban, az orvosi váróban, de még a kezelő helyiségben is. Felkavarodik a gyomrom ha hallom. Minden túlzást utálok. Persze régen amikor nekem is kicsi lányaim voltak, volt még benne izgalom is. A várakozás öröme, a meglepetés, a gyermekszemek boldog csillogása... De ma már hetekkel előbb felállítják a karácsonyfát, a kölkök benyújtják igényüket a meglepetésre, és ha nem azt kapják, akkor jön a hiszti. S ha már így van, akkor minek megvárni a szentestét az ajándékozással. Szóval ez a karácsony már nem az a karácsony. Nem szeretem. Lehet, hogy csak velem van baj?

6 megjegyzés:

pipulka írta...

Ne morogj te öregember! Költözz kisfaluba, oszt nem látsz majd semmi felhajtást, ahogy én se. :-) Mindenkinek olyan a karácsony, amilyenre magának csinálja. Senkinek nem kötelező beállni az épp aktuális divatsorba.
Érdekes, az én gyerekem sose hisztizik, ha nem kap valamit. Lehet valami nincs rendbe vele? :-D

CathlenKata írta...

Harácsony:-D

Vénember írta...

Igazad van, de nem is a sajátjaimról írtam. A nagy általánosság viszont elkeserít. És valóban idegesít, hogy a vízcsapból is a karácsony folyik hónapok óta. Hát nincs jobb dolga az embereknek? Ráadásul azt hallom, hogy a többség panaszkodik. De azért vásárol ezerrel...Marhaság.

Vénember írta...

Szmájli!

pipulka írta...

Ne törődj velük! Ha mindenen idegesítenénk magunkat, ami nem tetszik, másból se állna az életünk.

Vénember írta...

Csak azért írtam le, mert lassan úgy vagyok vele mint a svéd gyermekversben a kisfiú, aki gyűjtötte a bélyeget. Egyszer az apja vitt neki egy kilót. Azóta nem gyűjti... Nos én valaha szerettem a karácsonyt. Most, hogy tonnaszám hullik rám...