2014. április 25., péntek

Hűtőszekrény, avagy a dolgok rendje másképpen

Tegnap délután megjött a szállító. Hozta az új hűtőt. Előre bejelentette magát pontos időpontra telefonon, és pontosan is érkezett. Kis kétkerekű taligáján betolta a "jégszekrényt" a konyhába, majd türelmesen elmagyarázta, hogy ezt csak késő este, de lehetőleg inkább csak reggel lehet beüzemelni, mert a kompresszorban az olaj... Csak álltam, hallgattam, és arra a kb. negyven hűtőre gondoltam amit életem folyamán már beüzemeltem. De nem szóltam közbe. Olyan precízen, kedvesen magyarázott. Hagytam. Aztán amikor már mindent elmondott, megkérdeztem, hogy mi lesz a régivel ami sosem áll le, csak hűt, csak hűt, dolgozik eszement módon mint egy sztahanovista brigád. Olyan természetességgel mondta, hogy holnap délben érte jön, és elviszi ha már emez működik, hogy az már megható volt. Ennyi figyelmesség egy szállítótól! Nem ezen szocializálódtam. Láttam, nem is érti, hogy én mit nem értek, de hamar megnyugtattam, hogy így rendben lesz a dolog. Azért még megjegyezte, hogy ez egy fuvarnak számít majd... :-)
Most a régi frigó kint áll a nyúlketrec mellett, és várja a sorsát én meg hallgatom, hogy miért nem duruzsol állandóan az új. Már úgy megszoktam.


(A kép csak illusztráció)

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi van, ma semmi nem jo maradektalanul?
Stali

Vénember írta...

Működik a fagyasztóvédelem... :-)

Vénember írta...

(o) ?

Töprengő írta...

Egy igazán jó helyen vagy a cserépkályha, vagy a hűtő duruzsol...

Vénember írta...

Igen. Kellenek az alapzajok...

pipulka írta...

Hány nyulad van?

Vénember írta...

Jelenleg csak egy megőrzésre kölcsönkapott nyuszim van. Holnap már viszik is haza. De valamikor egy huszonháromanyás tenyészetem volt. Intenzíven tenyésztve (egy anya 10-11-szer ellett egy évben) ez kb 2750 nyuszimuszit jelentett. És rengeteg munkát. Most is egy ilyent szeretnék éppen létrehozni...

pipulka írta...

Nálunk azért annyi nem lakik. :-) 23 anya rengeteg.

Vénember írta...

Jó volt az ivararány. A három apa bírta a megterhelést. Sőt! Még élvezte is!
(Ny.Füles, NyusziPista, és NyusziGyuszi)

pipulka írta...

Megterhelés??? Marha nagy megterhelés, hhhh... :-DDD Tán az anyák cseppet jobban meg voltak terhelve, no nem? Méghogy megterhelés! Jaj mindjárt elsírom magam, annyira sajnálom őket, szegényeket. :-P

Vénember írta...

Van neked fogalmad arról, hogy ez azt jelenti, hogy minden bakra majd nyolc nőstény jutott? Ennyi nőstény már valóban kimerítő. Emlékszem, nekem már kevesebb nő is azt jelentette, hogy néha alig kaptam levegőt! Arról nem is beszélve, hogy nyolc nő- nyolc ANYÓS! Na ezután így sajnáld a nőket!
:-)

pipulka írta...

A nyulfickóknak is vannak anyósaik? No de ilyet! :-D
Igenis sajnálom a nőnyulakat. Folyton csak vemhesnek lenni, szülni szoptatni. Megérdemelnek legalább egy kis sajnálatot. És hát a nőnyulaknak is vannak anyósaik, vagy nem? :-)

Vénember írta...

Ismét bebizonyosodott, hogy egy NŐVEL nem szabad vitába szállnom, mert csak alulmaradhatok. Mentségemül szolgáljon, hogy nyúltenyésztési ismereteimet e téren Dr. Szentmiklósi Anghi Csaba Geyza kiváló munkásságára alapoztam, aki a Fővárosi Állatkert igazgatása, és prémesállattenyésztési kutatásai, valamint a hazai zsiráfok, és zsiráfmaradványok tudományos kutatásai mellett számos könyvet is írt tapasztalatairól. Az általa bevezetett "intenzív" nyúltenyésztés nem tesz egyebet mint utánozza a természetes körülményeket, ahol ezek a "szegény" anyák szintén állandóan csak ellenek, és szoptatnak. (Nem sajnálják melleiket mint az embernőstények bizonyos egyedei) És amikor a szervezetük kezd lemerülni, akkor egy, vagy két ivarzási ciklusban hiába fáradnak a fiúk, a lányok bizony csak pihennek, és legfeljebb szórakozáskánt tartják gyakorlatban párjaikat, Akik amúgy minden nőstényeknek is a párjaik egyúttal. Fura a természet! Mert ha belegondolunk, az ember is csak egy állat, és nem is a legokosabbak egyike...

pipulka írta...

Szóval én NŐ vagyok, csupa nagy betűvel? :-DD
Csupán még egyetlen kérdés Kedves Vénember:
Te, ha választhatnál, nőnyúl vagy férfinyúl szeretnél lenni?

Vénember írta...

Le sem tagadhatnád. Ha Józsi néven írnál, akkor is megkérdőjelezném a nemi identitásodat.

Egyébként amikor nekem kicsikoromban feltették többek között azt az idióta kérdést, hogy: "Mi leszel ha negy leszel?" - Én azt válaszoltam, hogy ha nagy leszek, kislány leszek. És akkor nekem is lesz szép rakott szoknyám!
Ezt a nézetet azóta is magaménak vállalom. Csak a rakott szoknya kérdés változott némileg. Ma azt tartom az élet egyik legnagyobb igazságtalanságának, hogy a férfiak miért nem szülhetnek? Ezzel a negatív diszkriminációval elveszik tőlünk az élet legszebb ajándékát. Mindig hatalmas irigység fog el egy állapotos kismama láttán.
Lehet, hogy valami nincs egészen rendben velem??? :-)

Vénember írta...

Ja! És nem szeretnék nyúl lenni. Hosszú a fülük, és pici a farkuk. Rövid életük csupa félelem, és küzdés. Na rezekre a dolgokra én nem vágyom...

pipulka írta...

Kapnál egy olyan áldott állapotot mint én vagy még sokan mások, rögtön nem irígykednél. Sajnos nem mindenkinek megy ez olyan könnyedén, mint a nyulaknak. :-)
Én a mai napig csodálkozva nézem azokat a kismamákat, akik csak úgy jönnek-mennek az utcán, csinálják a szokott dolgaikat. Sehogyse értem. Szóval az áldott állapot nem mindig olyan áldott ám. És az utána lévő sem.
Igazán ne érzed magad diszkriminálva. :-) És örvendezz, hogy nem kell havonta menstruálnod pl. :-)

Azért egy piros skótszoknyában biztos csini lennél. :-)

Józsi??? Na nee! Sose volt rám jellemző, hogy más nevek mögé bújjak. vagyok aki vagyok. :-)

Vénember írta...

Ez bizony az evolució, és a modern orvostudomány átkos következménye. A régi világban az asszonyok kimentek kapálni, aztán ha úgy alakult akkor szültek. Utána úgy-ahogy rendbetették magukat meg a picit akit letettek egy árnyékos helyen a kenyérkosárba, és visszaálltak a sorba, mert messze még az este. Aki ezt nem bírta, annak esélye sem volt szaporodni, továbbörökítve "gyengeségét" Mára meg sokan (ha egyáltalán teherbe tudnak esni, éls bizony mennyi ilyen tragédiáról hallani) első naptól "veszélyeztetett" terhesek, és kórházban "hordják ki" gyermeküket. Na én nem erre gondoltam. Csak úgy általában, hogy míg egy növényről lemetszek egy hajtást, és eldugom a földbe, az kihajt, és pont olyanra nő meg mint az eredeti növény. Nem számít, hogy annak a neme hím, avagy nőnem. Az embernél eleve csak az egyik nem kapott erre lehetőséget.
A menstruálás pedig amennyi nyűggel jár, annyi előnye is van. Tudósaink állítják, hogy a nők magasabb átlagéletkora ennek köszönhető, a kényszerű örökös vérfrissülés okán. arról nem is beszélve, hogy minden hónapban van egy periódus, amikor emiatt minden baromságot elnéz nekik a környezetük... :-)
Aztán az is bizonyított, hogy minden terhességben megújul az anya szervezete. (ha nem rokkan bele)

Na jól elkanyarodtunk a hűtőszekrénytől!!! :-) :-) :-)

pipulka írta...

Persze, hogy nem erre gondoltál. Mert az ember hajlamos valamiben, amit nem ismer belülről, csak a szépet, az ideálist és az elméletet látni. No pl. ezért is választottam én nő szülészorvost, aki három gyereket szült.

Ha nerm rokkan bele. No ez az. :-) Bizony, hányan belehaltak anno a gyerekszülésbe. Szelekció. Én se blogolgatnék már valószínű, hanem régesrég alulról szagolnám az ibolyát.. :-)
Az a helyzet, hogy én inkább választanám a kisebb átlagéletkort, mint a menstruációval járó minden havi rettenetes fájdalmakat. Ráadásul még úgy is dolgozni kell, hóban, fagyban, hőségben, ahelyett, hogy kuporoghatnál magzatpózba görnyedve egy meleg palacckkal a hasadon. Kiszámoltam, hogy életem legszebb éveinek negyedrésze ezzel a nyomorúsággal telik. Akkor mit érek a hosszabb átlagéletkorral, ami rám nem is biztos, hogy érvényes lesz? Max. öreg koromban hosszabb ideig kell nyűglődnöm. És nem tudom más nő hogy van vele, de nekem senki nem nézett soha el semmiféle "baromságot", ugyanúgy kellett teljesítenem, mint máskor, max. hisztisnek neveztek, vagy cinikusan, röhögve megjegyezték: Mi van, menstruálsz?

Te valami idilli világban élhetsz, ha ilyen elképzeléseid vannak.

Valóban jól elkanyarodtunk a hűtőszekrénytől, de azért ugye nem baj, ha ettől függetlenül jót beszélgetünk más témában? :-)

Vénember írta...

Tisztában vagyok ezekkel hidd el! És nem az elképzeléseim, hanem a vágyaim... Nagy különbség. Szerintem vágyaiban mindenki az ideálisat szeretné. De hidd el, azzal a sok rosszal együtt is vállalnám ha lehetne, mert (ideális esetben) egy gyermek világrahozása, mindenért kárpótol. Még akkor is ha később éppen anyagyilkos lesz... Ok! Hülye vagyok. Elismerem...