2014. február 23., vasárnap

Tükröm tükröm

Nem szoktam filmajánlót írni. Ez sem az.
De nem bírom magamban tartani a véleményemet róla.
Tegnap együtt néztem meg a Hófehérke Julia Robertses változatát olyan emberekkel, akik maguk is a másság, és a "sérültség" fogalmával élnek együtt. Előrebocsájtom: nekem nagyon tetszett a film. A rengeteg lehúzó, fanyalgó vélemény ellenére.  Olyan fokon agyament, hogy az már szép!
A törpék igazi kisemberek, akik bizony nem a bányában dolgoznak, hanem kőkemény útonállók akik (esélykiegyenlítés) gólyalábon fosztogatják a népet. Zseniálisan! Persze Hófehérkét megismerve a fosztogatás azonnal a nemes célok elérésére koncentrálódik. Amikor éppen nem a fosztogatással vannak elfoglalva, akkor ugyanolyan átlagemberek mint bárki. Mint a valóságban is. Hófehérke tökéletesen jellegtelen személyiség. A királynő zseniális! Sokszor minden smink nélkül, J.R. igazi arcát mutatva, meglepően szimpatikus "öreglány" hatalmas kosztümökben. Szóval olyan formabontó, megosztó a dolog.
Ebben a filmben pont az a jó, hogy a néző nem ér rá a mássággal foglalkozni, vagy ha igen, akkor az pont a pozitív vonásokra tereli a figyelmet.
A történet persze ugyanolyan nyálbafulladóan bugyuta mint az eredeti, de éppen ezért szeretnivaló. Nagyon jó paródia.
Miközben a filmet néztük, figyeltem az arcokat. Mindenki egyformán, önfeledten mulatott. A poénok ültek, az idő múlott, tehát minden a helyére került tegnap délután.

http://www.port.hu/tukrom,_tukrom_mirror_mirror/pls/w/films.film_page?i_film_id=126167

1 megjegyzés:

márti írta...

Köszi a filmajánló!